Απαιτείται νερό φράουλας – Μάθετε πώς να ποτίζετε τις φράουλες

0 59

Απαιτείται νερό φράουλας – Μάθετε πώς να ποτίζετε τις φράουλες Πόσο νερό χρειάζονται οι φράουλες; Πώς μπορείτε να μάθετε για το πότισμα φράουλας; Το κλειδί είναι να παρέχετε αρκετή υγρασία, αλλά ποτέ υπερβολική. Το μουσκεμένο έδαφος είναι πάντα χειρότερο από τις ελαφρώς ξηρές συνθήκες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την άρδευση φράουλας.

Φράουλα Νερό Ανάγκες

Οι φράουλες [1] τείνουν να στεγνώνουν αρκετά γρήγορα επειδή είναι φυτά με ρηχές ρίζες με ρίζες που υπάρχουν ως επί το πλείστον στις κορυφαίες 3 ίντσες (8 εκ.) του εδάφους.

Γενικά, δεν χρειάζεται να ποτίζετε φράουλες εάν το κλίμα σας δέχεται περίπου 1 έως 1,5 ίντσες (2,5-4 εκ.) βροχοπτώσεων την εβδομάδα. Σε πιο ξηρά κλίματα, θα πρέπει να παρέχετε πρόσθετη υγρασία, ειδικά κατά τη διάρκεια ζεστού, ξηρού καιρού.

Κατά γενικό κανόνα, υπολογίζετε περίπου μια ίντσα (2,5 εκ.) νερού την εβδομάδα, αν και μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε αυτή την ποσότητα έως και 2,5 ίντσες (6 εκ.) κατά τη διάρκεια του ζεστού και ξηρού καλοκαιριού.

Πώς ξέρετε ότι είναι ώρα για νερό; Είναι σημαντικό να ελέγχετε το έδαφος πριν ποτίσετε, κάτι που είναι εύκολο να το κάνετε βάζοντας μια μυστρί ή ξύλινο ραβδί στο χώμα. Περιμένετε μερικές ημέρες και ελέγξτε ξανά εάν τα πάνω 2 ίντσες (5 εκ.) χώματος είναι στεγνά στην αφή.

Λάβετε υπόψη ότι το βαρύ χώμα με βάση τον άργιλο μπορεί να χρειάζεται λίγο λιγότερο νερό, ενώ το αμμώδες έδαφος που στραγγίζει γρήγορα μπορεί να χρειάζεται πιο συχνό πότισμα.

Πώς να ποτίσετε τις φράουλες

Αποφύγετε τους ψεκαστήρες από πάνω όταν ποτίζετε φράουλες. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα σύστημα άρδευσης με σταγόνες ή έναν εύκαμπτο σωλήνα εμποτισμού τουλάχιστον 2 ίντσες (5 εκ.) από τα φυτά. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα φύλλα όσο το δυνατόν πιο στεγνά, καθώς οι φράουλες είναι ευαίσθητες σε σήψη σε υγρές συνθήκες. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου να στάζει κοντά στη βάση των φυτών.

Νωρίς το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για αποτελεσματικό πότισμα φράουλας. Με αυτόν τον τρόπο, τα φυτά έχουν όλη την ημέρα για να στεγνώσουν πριν το βράδυ.

Εάν καλλιεργείτε φράουλες σε δοχεία, ελέγχετε την υγρασία καθημερινά. το μείγμα γλάστρας θα στεγνώσει γρήγορα, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Είναι πάντα καλύτερο να ποτίζετε λίγο λιγότερο από το να υπερποτίζετε και να δημιουργείτε ανθυγιεινό, βρεγμένο έδαφος.

Ένα στρώμα περίπου 2 ιντσών (5 εκ.) σάπια φύλλα για φράουλες , όπως άχυρο ή ψιλοκομμένα φύλλα, θα ελέγξει τα ζιζάνια, θα διατηρήσει την υγρασία και θα αποτρέψει το πιτσίλισμα του νερού στα φύλλα. Ίσως χρειαστεί να περιορίσετε το σάπια φύλλα, ωστόσο, εάν οι γυμνοσάλιαγκες [2] αποτελούν πρόβλημα. Επίσης, προσέξτε να μην αφήσετε το σάπια φύλλα να συσσωρεύονται απευθείας στους μίσχους, καθώς το υγρό σάπια φύλλα μπορεί να προάγει τη σήψη και άλλες ασθένειες των φυτών που σχετίζονται με την υγρασία.

Strawberry Chill Hours – Ποιες είναι οι Απαιτήσεις Ψύξης Φράουλας

Πολλά φυτά απαιτούν συγκεκριμένο αριθμό ωρών ψύξης για να σπάσουν τον λήθαργο και να αρχίσουν να αναπτύσσονται και να καρποφορούν ξανά. Οι φράουλες [1] δεν αποτελούν εξαίρεση και η ψύξη των φυτών φράουλας είναι κοινή πρακτική μεταξύ των εμπορικών καλλιεργητών. Ο αριθμός των ωρών ψύξης της φράουλας εξαρτάται από το εάν τα φυτά αναπτύσσονται έξω και στη συνέχεια αποθηκεύονται ή εξαναγκάζονται σε θερμοκήπιο. Το παρακάτω άρθρο εξετάζει τη σχέση μεταξύ φράουλας και κρύου, και τις απαιτήσεις ψύξης για τις φράουλες.

Σχετικά με το Strawberry Chill Hours

Η ψύξη της φράουλας είναι σημαντική. Εάν τα φυτά δεν έχουν αρκετές ώρες ψύξης, τα μπουμπούκια των ανθέων μπορεί να μην ανοίξουν την άνοιξη ή να ανοίξουν ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης. Η παραγωγή των φύλλων μπορεί επίσης να καθυστερήσει.

Ο παραδοσιακός ορισμός της ώρας ψύχους είναι οποιαδήποτε ώρα κάτω από 45 βαθμούς F. (7 C.). Τούτου λεχθέντος, οι ακαδημαϊκοί διαφωνούν για την πραγματική θερμοκρασία. Στην περίπτωση των απαιτήσεων ψύξης για φράουλες, η περίοδος ορίζεται ως ο αριθμός των συσσωρευμένων ωρών μεταξύ 28 και 45 βαθμών F. (-2 έως 7 C.).

Φράουλες και Κρύο

Οι φράουλες που φυτεύονται και καλλιεργούνται έξω γενικά έχουν αρκετές ώρες δροσιάς φυσικά μέσα από την αλλαγή των εποχών. Οι εμπορικοί καλλιεργητές μερικές φορές καλλιεργούν μούρα έξω από όπου αρχίζουν να συσσωρεύονται ώρες ψύξης και στη συνέχεια αποθηκεύονται με συμπληρωματικό κρύο.

Η υπερβολική ή πολύ λίγη συμπληρωματική ψύξη επηρεάζει τον τρόπο παραγωγής των φυτών. Έτσι, η ψύξη των φυτών φράουλας έχει μελετηθεί για να δει ακριβώς πόσες ώρες χρειάζονται για μια συγκεκριμένη ποικιλία. Για παράδειγμα, η ουδέτερη ημέρα [2] «Albion» χρειάζεται 10 έως 18 ημέρες συμπληρωματικής ψύξης ενώ η μικρής ημέρας ποικιλία «Chandler» χρειάζεται λιγότερες από επτά ημέρες συμπληρωματικής ψύξης.

Άλλοι καλλιεργητές καλλιεργούν φράουλες σε θερμοκήπια [3] . Τα φρούτα εξαναγκάζονται παρέχοντας θερμότητα και φωτισμό μεγάλης ημέρας. Προτού όμως εξαναγκαστούν τα μούρα, ο λήθαργος των φυτών πρέπει να σπάσει με επαρκή ψύξη φράουλας.

Αντί για αρκετές ώρες ψύξης, η ζωηρότητα των φυτών, σε κάποιο βαθμό, μπορεί να ελεγχθεί από τη διαχείριση των λουλουδιών στην αρχή της περιόδου. Δηλαδή, η αφαίρεση των λουλουδιών νωρίς στην εποχή επιτρέπει στα φυτά να αναπτυχθούν βλαστικά, αναπληρώνοντας την έλλειψη σε ώρες ψύχους.

Φράουλες με ανθρακνόζη – Θεραπεία της νόσου της ανθρακνόζης φράουλας

Η ανθρακνόζη της φράουλας είναι μια καταστροφική μυκητιακή ασθένεια που αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρες καλλιέργειες. Η θεραπεία της ανθρακνόζης φράουλας μπορεί να μην εξαλείψει εντελώς την ασθένεια, αλλά η έγκαιρη προσοχή μπορεί να κρατήσει το πρόβλημα υπό έλεγχο.

Πληροφορίες ανθρακνόζης φράουλας

Η ανθρακνόζη των φραουλών εθεωρείτο κάποτε ως ασθένεια των θερμών, υγρών κλιμάτων, αλλά το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο όπου καλλιεργούνται φράουλες [1] .

Η ασθένεια συνήθως εισάγεται σε μολυσμένα φυτά φράουλας. Μόλις εγκατασταθεί, ο μύκητας μπορεί να ζήσει στο έδαφος για αρκετούς μήνες. Ο μύκητας διαχειμάζει σε νεκρά φύλλα και άλλα φυτικά υπολείμματα και φιλοξενείται από διάφορα είδη ζιζανίων.

Αν και τα σπόρια δεν μεταφέρονται στον αέρα, διανέμονται με τη βροχή, το πότισμα ή από ανθρώπους και εργαλεία κήπου. Η ανθρακνόζη των φραουλών αναπτύσσεται και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

Σημάδια φράουλας με ανθρακνόζη

Η ανθρακνόζη της φράουλας προσβάλλει σχεδόν κάθε μέρος του φυτού της φράουλας. Εάν το στέμμα του φυτού είναι μολυσμένο, συνήθως εμφανίζοντας σάπιο, κόκκινο-κανέλα ιστό, ολόκληρο το φυτό της φράουλας μπορεί να μαραθεί και να πεθάνει.

Στα φρούτα, τα σημάδια της νόσου περιλαμβάνουν ανοιχτό καφέ, καστανές ή υπόλευκες βλάβες. Οι βυθισμένες βλάβες, που τελικά καλύπτονται από ροζ πορτοκαλί σπόρια, μεγεθύνονται γρήγορα για να καλύψουν ολόκληρα μούρα, τα οποία σταδιακά μπορεί να γίνουν μαύρα και να μουμιοποιηθούν.

Τα λουλούδια, τα φύλλα και οι μίσχοι μπορεί επίσης να εμφανίζουν μικροσκοπικές μάζες σπορίων χρώματος σολομού.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ανθρακνόζη φράουλας

Φυτέψτε μόνο ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι υγιή και απαλλαγμένα από ασθένειες όταν τα φέρνετε στο σπίτι από το φυτώριο. Ελέγχετε συχνά το έμπλαστρο φράουλας, ειδικά κατά τη διάρκεια ζεστού, υγρού καιρού. Αφαιρέστε και καταστρέψτε τα άρρωστα φυτά μόλις εμφανιστούν.

Ποτίστε στο επίπεδο του εδάφους όποτε είναι δυνατόν. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ψεκαστήρες, ποτίστε το πρωί, ώστε τα φυτά να έχουν χρόνο να στεγνώσουν πριν πέσει η θερμοκρασία το βράδυ. Μην εργάζεστε στο επίθεμα φράουλας όταν τα φυτά είναι υγρά. Καλύψτε την περιοχή φύτευσης με άχυρο για να ελαχιστοποιήσετε το πιτσίλισμα του νερού.

Αποφύγετε την υπερβολική σίτιση, καθώς η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος μπορεί να κάνει τα φυτά της φράουλας πιο ευαίσθητα στις ασθένειες.

Αφαιρέστε παλιά, μολυσμένα φυτικά υπολείμματα, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε στην περιοχή όταν υπάρχουν μολύνσεις. Διατηρείτε τα εργαλεία κήπου καθαρά [2] για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας σε μη μολυσμένες περιοχές. Κρατήστε τα ζιζάνια υπό έλεγχο, καθώς ορισμένα ζιζάνια φιλοξενούν το παθογόνο που προκαλεί τις φράουλες με ανθρακνόζη.

Εξασκηθείτε στην αμειψισπορά. Μην φυτεύετε φράουλες ή άλλα ευπαθή φυτά σε μολυσμένη περιοχή για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Τα μυκητοκτόνα μπορεί να είναι χρήσιμα εάν εφαρμοστούν στο πρώτο σημάδι της νόσου. Το τοπικό γραφείο επέκτασης συνεταιρισμών [3] μπορεί να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση μυκητοκτόνων στην περιοχή σας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.