Αχλάδι Δεν Αφήνει Έξω Αντιμετώπιση προβλημάτων Προβλήματα Φύλλων Αχλαδιών

0 60

Αχλάδι Δεν Αφήνει Έξω Αντιμετώπιση προβλημάτων Προβλήματα Φύλλων Αχλαδιών Εάν η αχλαδιά σας [1] δεν έχει φύλλα ή έχει μικρά, αραιά φύλλα όταν πρέπει να καλύπτεται από πράσινο φύλλωμα, κάτι δεν πάει καλά. Η πρώτη σας κίνηση θα πρέπει να είναι να ελέγξετε την πολιτιστική του φροντίδα, καθώς προβλήματα άρδευσης, τοποθέτησης και εδάφους μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τα φύλλα της αχλαδιάς. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να προσδιορίσετε γιατί η αχλαδιά έχει μικρά φύλλα ή καθόλου.

Προβλήματα φύλλων αχλαδιών

Όταν βλέπετε μόνο αραιά φύλλα σε αχλαδιές, είναι ένδειξη ότι το δέντρο είναι πιεσμένο ή δεν παίρνει αυτό που χρειάζεται. Δεδομένου ότι το δέντρο χρειάζεται φύλλα για να παραμείνει υγιές, είναι σημαντικό να καταλάβουμε την αιτία των προβλημάτων με τα φύλλα της αχλαδιάς.

Εάν παρατηρείτε ότι η αχλαδιά σας έχει μικρά φύλλα αμέσως μετά το σπάσιμο των φύλλων, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί γρήγορα. Μερικές φορές, μια ασυνήθιστα δροσερή και βροχερή ανοιξιάτικη περίοδος προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φύλλων των οπωροφόρων δέντρων. Παρακολουθήστε και δείτε τι συμβαίνει όταν έρθει ο ζεστός καιρός.

Αραιά φύλλα σε αχλαδιά

Είναι η αχλαδιά σας καινούργια στον κήπο σας; Εάν ναι, σκεφτείτε εάν η προσαρμογή της μεταφύτευσης [2] μπορεί να προκαλεί προβλήματα στα φύλλα της αχλαδιάς.

Οι αχλαδιές που φυτεύτηκαν πρόσφατα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να ξαναφυτρώσουν τις ρίζες τους, οι οποίες κόπηκαν στο φυτώριο. Συχνά, περνούν τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη μεταμόσχευση προσπαθώντας να ξαναχτίσουν το ριζικό σύστημα. Μια αχλαδιά έχει μικρά φύλλα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δημιουργίας ριζών. Μπορείτε να βοηθήσετε το δέντρο παρέχοντας γενναιόδωρη άρδευση κατά τα χρόνια μετά τη μεταφύτευση.

Στην πραγματικότητα, η ανεπαρκής άρδευση ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει αραιά φύλλα στις αχλαδιές. Το πολύ λίγο νερό δυσκολεύει τις αχλαδιές να αναπτύξουν το σωστό φύλλωμα. Βεβαιωθείτε ότι τα δέντρα έχουν επιπλέον νερό κατά τις περιόδους ξηρασίας. Παρέχετε μια ίντσα (2,5 εκ.) νερό την εβδομάδα σε κανονικές περιόδους, δύο ίντσες (5 εκ.) κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας.

Εάν χρησιμοποιείτε ακατάλληλα φυτοφάρμακα [3] και ζιζανιοκτόνα, αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα φύλλα της αχλαδιάς, όπως παραμορφωμένα ή αραιά φύλλα σε αχλαδιές. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της ετικέτας.

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της αχλαδιάς σας στραγγίζει καλά. Ένα δέντρο που κάθεται στη λάσπη δεν είναι πιθανό να ευδοκιμήσει. Ομοίως, τα δέντρα χρειάζονται το φως του ήλιου για να παράγουν φύλλα, επομένως σκεφτείτε εάν η αχλαδιά σας έχει τοποθετηθεί σωστά. Εάν όχι, μετακινήστε το σε χώρο με επαρκή ήλιο και εξαιρετική αποστράγγιση.

Η Αχλαδιά δεν έχει φύλλα

Εάν η αχλαδιά σας δεν έχει καθόλου φύλλα, μπορεί να είναι αδρανής ή νεκρή. Ελέγξτε το ημερολόγιο. Μια αχλαδιά που δεν ξεφυλλίζει είναι φυσιολογικό το χειμώνα. Οι αχλαδιές είναι φυλλοβόλες και χάνουν τα φύλλα τους το χειμώνα, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν να παράγουν ξανά φύλλα την άνοιξη.

Εάν η άνοιξη έχει έρθει και παρέλθει και παρατηρήσετε ότι η αχλαδιά σας δεν ξεφυλλίζει, μπορεί να έχει πεθάνει. Σε αυτήν την περίπτωση, εφαρμόστε τη δοκιμή γρατσουνιάς [4] . Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και ξεφλουδίστε μια μικρή φέτα φλοιού. Πρέπει να είναι πράσινο μέσα. Εάν η περιοχή είναι καφέ, το δέντρο είναι νεκρό.

Pear Decline Phytoplasma: Αντιμετώπιση της ασθένειας Pear Decline στον κήπο

Τι είναι η πτώση αχλαδιού; Όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν είναι μια ευτυχής διάγνωση. Αυτή η ασθένεια προκαλεί τα ευαίσθητα είδη αχλαδιών [1] να μειώνονται στην υγεία τους και να πεθαίνουν. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία πτώσης αχλαδιού, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αγοράσετε φυτά ανθεκτικά στην πρώτη θέση. Για πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα της νόσου της πτώσης του αχλαδιού, διαβάστε παρακάτω.

Τι είναι η νόσος απόρριψης αχλαδιού;

Η πτώση της αχλαδιάς είναι μια σοβαρή, συχνά θανατηφόρα ασθένεια της αχλαδιάς που προκαλείται από ένα φυτόπλασμα που ονομάζεται Candidatus Phytoplasma pyri . Είναι ένας οργανισμός που μοιάζει με μυκόπλασμα χωρίς άκαμπτα κυτταρικά τοιχώματα.

Ένα δέντρο μολύνεται με αυτό το φυτόπλασμα της πτώσης της αχλαδιάς από έντομα που ονομάζονται ψύλλα αχλαδιών. Η ίδια η ψύλλα της αχλαδιάς μολύνεται με φυτόπλασμα πτώσης αχλαδιών από την κατανάλωση του φυλλώματος των μολυσμένων αχλαδιών. Μόλις μολυνθεί, μια ψύλλα παραμένει μολυσμένη και μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια [2] σε άλλα δέντρα ξενιστές.

Είναι επίσης πιθανό για μια αχλαδιά να αποκτήσει φυτόπλασμα αχλαδιάς, εάν ένα μολυσμένο τμήμα δέντρου εμβολιαστεί σε αυτό. Το παθογόνο διαχειμάζει στις ρίζες των μολυσμένων δέντρων για να επιτεθεί ξανά την άνοιξη.

Δεν είναι όλα τα είδη αχλαδιών εξίσου ευαίσθητα σε αυτή την ασθένεια. Δεδομένου ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη αποτελεσματική θεραπεία για την πτώση της αχλαδιάς, θα πρέπει να φυτέψετε είδη που αντιστέκονται στο φυτόπλασμα της πτώσης αχλαδιών.

Επιλέξτε μια καλλιεργούμενη αχλαδιά που χρησιμοποιεί υποκείμενο από τον οικόσιτο Pyrus communis . Οι πιθανότητές του να κολλήσει το φυτόπλασμα της πτώσης της αχλαδιάς είναι πολύ λιγότερες από ό,τι για δέντρα με ασιατικά υποκείμενα όπως το P. ussuriensis , το P. serotina ή το P. pyricola .

Άλλα ανεκτικά υποκείμενα είναι διαθέσιμα. Περιλαμβάνουν το σπορόφυτο Bartlett, το Winter Nelis, το Old Home x Farmingdale και το Pyrus betulaefolia.

Συμπτώματα πτώσης αχλαδιού

Οι αχλαδιές εμβολιασμένες σε πολύ ευαίσθητα ασιατικά υποκείμενα που προσβάλλονται από φυτόπλασμα αχλαδιάς φαίνεται να καταρρέουν ξαφνικά, καθώς οι βλαστοί πεθαίνουν και τα φύλλα κυλούν, γίνονται κόκκινα και πέφτουν. Εξαιτίας αυτού, λίγες εμπορικά διαθέσιμες ποικιλίες αχλαδιών χρησιμοποιούν ασιατικά υποκείμενα.

Εάν το αχλάδι σας εμβολιαστεί σε ανεκτικά υποκείμενα, θα δείτε μια αργή πτώση όταν το δέντρο πιέζεται για νερό ή θρεπτικά συστατικά. Δέντρα σε ανεκτικά υποκείμενα μπορεί να εμφανίσουν μέτρια συμπτώματα της νόσου της πτώσης της αχλαδιάς όταν υπάρχουν πολλά ψύλλα κατά την πρώιμη καλλιεργητική περίοδο.

Με την κατάλληλη φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου επαρκούς νερού [3] και θρεπτικών ουσιών, τα ανεκτικά δέντρα θα συνεχίσουν να παράγουν αχλαδιές ακόμα και αφού φέρουν το φυτόπλασμα. Η διατήρηση του πληθυσμού της ψύλλας μειώνει επίσης τα συμπτώματα σε αυτά τα δέντρα.

Ποικιλίες αχλαδιών: Ποιοι είναι οι συνήθεις τύποι αχλαδιών

Οι αχλαδιές [1] είναι ένα υπέροχο δέντρο για να φυτρώσετε στον κήπο ή το τοπίο. Λιγότερο επιρρεπή σε παράσιτα από τα μήλα [2] , παρέχουν όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια και πλούσιους καρπούς για χρόνια. Αλλά το αχλάδι είναι ένας ευρύς όρος – ποιες είναι οι διαφορετικές ποικιλίες αχλαδιού και ποιες είναι οι διαφορές τους; Ποια είναι η καλύτερη γεύση και ποια θα αναπτυχθούν στην περιοχή σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους αχλαδιών.

Διαφορετικές ποικιλίες αχλαδιών

Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί συνηθισμένοι τύποι αχλαδιών; Υπάρχουν τρεις κύριες ποικιλίες αχλαδιών: ευρωπαϊκή, ασιατική και υβριδική.

Οι ευρωπαϊκές ποικιλίες αχλαδιών είναι τα πιο κλασικά παραδείγματα των αχλαδιών που αγοράζετε στο κατάστημα. Έχουν γλυκιά, ζουμερή ποιότητα και περιλαμβάνουν:

  • Bartlett [3]
  • D’Anjou [4]
  • Bosc [5]

Μαζεύονται σκληρά στο αμπέλι και στη συνέχεια ωριμάζουν στην αποθήκευση. Είναι επίσης, δυστυχώς, πολύ ευάλωτα στην πυρκαγιά, [6] μια βακτηριακή ασθένεια που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλα μέρη του κόσμου έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην καλλιέργεια ευρωπαϊκών αχλαδιών, αλλά εξακολουθούν να είναι πάντα κάπως ευάλωτα. Εάν ανησυχείτε για την πυρκαγιά, θα πρέπει να εξετάσετε τις ασιατικές αχλαδιές [7] και άλλους τύπους υβριδικών αχλαδιών.

Οι ασιατικές και υβριδικές ποικιλίες αχλαδιών είναι πολύ πιο ανθεκτικές κατά της πυρκαγιάς. Ωστόσο, η υφή είναι κάπως διαφορετική. Ένα ασιατικό αχλάδι έχει σχήμα μήλου και έχει πιο τραγανή υφή από ένα ευρωπαϊκό αχλάδι. Μερικές φορές ονομάζεται αχλάδι μήλου. Σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά αχλάδια, ο καρπός ωριμάζει στο δέντρο και μπορεί να καταναλωθεί αμέσως. Μερικές κοινές ποικιλίες είναι:

  • Εικοστός Αιώνας [8]
  • Ολυμπιακός [9]
  • Νέος Αιώνας [10]

Τα υβρίδια, που ονομάζονται και ανατολίτικα υβρίδια, είναι σκληρά, αμμώδη φρούτα που ωριμάζουν μετά τη συλλογή τους, όπως τα ευρωπαϊκά αχλάδια. Συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερο για μαγείρεμα και συντήρηση παρά για κατανάλωση φρέσκων. Μερικά δημοφιλή υβρίδια είναι:

  • Ανατολή
  • Kieffer
  • Comice [11]
  • Seckel [12]

Ανθισμένες ποικιλίες αχλαδιών

Εκτός από αυτές τις καρποφόρες ποικιλίες αχλαδιών, υπάρχουν και ανθισμένες ποικιλίες αχλαδιών. Σε αντίθεση με τα καρποφόρα ξαδέρφια τους, αυτά τα δέντρα καλλιεργούνται για τις ελκυστικές διακοσμητικές τους ιδιότητες και όχι για τα φρούτα.

Η πιο κοινή διακοσμητική αχλαδιά [13] ποικιλία που καλλιεργείται σε τοπία είναι η αχλαδιά του Μπράντφορντ [14] .

Leave A Reply

Your email address will not be published.