Αχλάδι Κρύα Ανοχή: Αχλάδια Που Αναπτύσσονται Σε Κρύους Χειμώνες

0 41

Αχλάδι Κρύα Ανοχή: Αχλάδια Που Αναπτύσσονται Σε Κρύους Χειμώνες Τα αχλάδια [1] στον οπωρώνα του σπιτιού μπορεί να είναι απολαυστικά. Τα δέντρα είναι όμορφα και παράγουν ανοιξιάτικα λουλούδια και νόστιμα φθινοπωρινά φρούτα που μπορείτε να τα απολαύσετε φρέσκα, ψημένα ή σε κονσέρβα. Αλλά, εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα, η καλλιέργεια οποιουδήποτε είδους οπωροφόρων δέντρων μπορεί να είναι δύσκολη. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά αχλάδια για ψυχρά κλίματα. χρειάζεται μόνο να βρείτε τις σωστές ποικιλίες.

Ψυχρά ανθεκτικά Αχλαδιά

Ενώ οι μηλιές [2]  μπορεί να έρθουν στο μυαλό για πρώτη φορά όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν φρούτα σε ψυχρότερα κλίματα, δεν είναι οι μόνες που θα προσαρμοστούν. Υπάρχουν ποικιλίες αχλαδιών [3] που σίγουρα δεν θα τα καταφέρουν σε ψυχρότερες ζώνες, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ασιατικών ποικιλιών αχλαδιών [4] . Από την άλλη πλευρά, η ανοχή στο κρύο αχλαδιάς είναι δυνατή και υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες από την Ευρώπη και από βόρειες πολιτείες, όπως η Μινεσότα, που θα λειτουργήσουν τουλάχιστον στις ζώνες 3 και 4:

  • Φλαμανδική ομορφιά . Πρόκειται για μια παλιά ευρωπαϊκή ποικιλία αχλαδιού που είναι γνωστή για τη γλυκιά του γεύση. Είναι μεγάλο και έχει λευκή, κρεμώδη σάρκα.
  • Λαχταριστό [5] . Τα λαχταριστά αχλάδια είναι μεσαίου έως μικρού μεγέθους και έχουν σφιχτή υφή και γεύση παρόμοια με αυτή των αχλαδιών Bartlett.
  • Parker [6] . Παρόμοια με τη γεύση Bartlett, τα αχλάδια Parker μπορεί να είναι οριακά ανθεκτικά στη ζώνη 3.
  • Patten . Τα δέντρα Patten παράγουν μεγάλα αχλάδια που είναι ιδανικά για κατανάλωση φρέσκων. Είναι κάπως αυτογονιμοποιούμενο, αλλά θα έχετε περισσότερους καρπούς με ένα δεύτερο δέντρο.
  • Γκουρμέ [7] . Οι γκουρμέ αχλαδιές είναι αρκετά ανθεκτικές και παράγουν νόστιμα φρούτα, αλλά δεν γονιμοποιούν άλλα δέντρα.
  • Golden Spice [8] . Αυτή η ποικιλία δεν παράγει τον καλύτερο καρπό, αλλά είναι ανθεκτική και μπορεί να χρησιμεύσει ως επικονιαστής για άλλα δέντρα.

Υπάρχουν ακόμη και ορισμένες ποικιλίες αχλαδιών που μπορούν να καλλιεργηθούν στις ζώνες 1 και 2. Αναζητήστε τα Nova και Hudar, αχλάδια που έχουν αναπτυχθεί στη Νέα Υόρκη και μπορούν να αναπτυχθούν στην Αλάσκα. Δοκιμάστε επίσης το Ure, το οποίο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά αχλάδια. Αναπτύσσεται αργά αλλά βγάζει νόστιμο καρπό.

Καλλιέργεια αχλαδιών στα βόρεια κλίματα

Οι αχλαδιές είναι γενικά εύκολο να αναπτυχθούν επειδή δεν υπάρχουν πάρα πολλά παράσιτα ή ασθένειες που τις ενοχλούν. Χρειάζονται κλάδεμα και υπομονή, καθώς δεν θα παράγουν τα πρώτα χρόνια, αλλά μόλις εγκατασταθούν, οι αχλαδιές θα παράγουν παραγωγικά για χρόνια.

Τα αχλάδια που αναπτύσσονται σε ψυχρά κλίματα μπορεί να χρειάζονται λίγη επιπλέον προστασία το χειμώνα. Ο φλοιός νεαρής αχλαδιάς είναι λεπτός και μπορεί να καταστραφεί από το ηλιακό ζεμάτισμα το χειμώνα, όταν δεν υπάρχει φύλλωμα για να τον προστατεύσει. Ένα λευκό περιτύλιγμα δέντρου γύρω από τον κορμό θα αντανακλά το φως του ήλιου μακριά για να αποτρέψει τη ζημιά. Αυτό μπορεί επίσης να σταθεροποιήσει τις θερμοκρασίες γύρω από το δέντρο, αποτρέποντας το πάγωμα, την απόψυξη και το σχίσιμο.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικό δέντρου τους χειμερινούς μήνες για τα πρώτα χρόνια, έως ότου η αχλαδιά σας γίνει πιο παχύς και πιο λεπτή.

Καλλιεργώντας ένα πρώιμο χρυσό αχλάδι: Πώς να καλλιεργήσετε πρώιμα χρυσά αχλάδια

Για ένα δέντρο που παράγει άφθονα νόστιμα, πρώιμα φρούτα και που θα αντισταθεί σε ορισμένες ασθένειες, ενώ είναι ανθεκτικό ακόμα και στις πιο κρύες περιοχές των ηπειρωτικών 48 πολιτειών, σκεφτείτε να καλλιεργήσετε ένα αχλάδι Early Gold στον κήπο του σπιτιού σας. Αυτό είναι ένα υπέροχο δέντρο για νόστιμα φρούτα, ανοιξιάτικα λουλούδια και φθινοπωρινό χρώμα.

Σχετικά με τις πρώιμες χρυσές αχλαδιές

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο αχλάδι, το Early Gold είναι δύσκολο να το κερδίσετε. Υπάρχουν άλλοι λόγοι για να καλλιεργήσετε αυτήν την αχλαδιά [1] , όπως η σκιά και οι διακοσμητικές ιδιότητες, αλλά ο καλύτερος λόγος είναι να απολαύσετε τις αχλαδιές. Έχουν ανοιχτό πράσινο έως χρυσό χρώμα και έχουν τραγανή, γλυκιά, λευκή σάρκα. Μπορείτε να απολαύσετε τα αχλάδια Early Gold φρέσκα από το δέντρο, αλλά διατηρούνται επίσης καλά σε επιδόρπια, σε αρτοσκευάσματα και σε κονσέρβες.

Η πρώιμη χρυσή αχλαδιά αναπτύχθηκε από ένα δενδρύλλιο της ποικιλίας αχλαδιών Ure. Διαπιστώθηκε ότι είχε σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον πρόγονό του, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ανθεκτικότητας. Μπορείτε να μεγαλώσετε αυτό το δέντρο μέχρι τη ζώνη 2. Αντιστέκεται επίσης στη χλώρωση, είναι πιο σφριγηλό και είναι έτοιμο για συγκομιδή [2] δέκα ημέρες νωρίτερα από τον προκάτοχό του. Μπορείτε να περιμένετε να μαζέψετε ώριμα Early Gold αχλάδια στις αρχές του φθινοπώρου.

Πώς να καλλιεργήσετε πρώιμα χρυσά αχλάδια

Ξεκινήστε βρίσκοντας μια καλή τοποθεσία για την αχλαδιά σας και βεβαιωθείτε ότι το χώμα θα στραγγίσει καλά. Αυτά τα δέντρα δεν μπορούν να ανεχθούν λιμνάζοντα νερά και χρειάζονται πλήρη ήλιο. Το Early Gold μεγαλώνει έως και 25 πόδια (7,6 μ.) ύψος και περίπου 20 πόδια (6 μ.) σε άπλωμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει χώρο να αναπτυχθεί χωρίς να γεμίσει κόσμο.

Αν και δεν του αρέσει το στάσιμο νερό, η αχλαδιά σας θα πρέπει να ποτίζεται τακτικά [3] . Προτιμά το υγρό χώμα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο.

Επίσης σημαντικό ότι η πρώτη σεζόν είναι το κλάδεμα [4] . Κόψτε το νεαρό δέντρο σας με έναν κεντρικό ηγέτη και μερικές παραφυάδες για να διασφαλίσετε ότι η δομή του κλαδιού παραμένει ανοιχτή. Αυτό επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του ηλιακού φωτός, την καλή ροή αέρα και την καλύτερη ωρίμανση των καρπών.

Εφαρμόστε ένα λίπασμα [5] κάθε χρόνο λίγο πριν εμφανιστεί η ανοιξιάτικη ανάπτυξη και συνεχίστε το κλάδεμα τουλάχιστον ελάχιστα χρόνο με το χρόνο για να διατηρήσετε το σχήμα και την καλή υγεία του δέντρου.

Μπορείτε να περιμένετε ότι θα είστε σε θέση να μαζέψετε αχλάδια Early Gold νωρίς το φθινόπωρο, συχνά τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Εκτός από το κλάδεμα για τη διατήρηση του δέντρου, ένα αχλάδι μπορεί να είναι λίγο ακατάστατο. Εάν δεν μπορείτε να συμβαδίσετε με τη συγκομιδή των φρούτων, θα πέσουν και θα δημιουργήσουν ένα κολλώδες χάος στο έδαφος που απαιτεί καθαρισμό. Ευτυχώς, αυτά τα αχλάδια μπορούν καλά, οπότε μπορείτε να τα μαζέψετε και να τα διατηρήσετε για αργότερα.

Πληροφορίες για Bartlett Pear – Πώς να φροντίσετε το Bartlett Pear Tree

Οι Bartletts θεωρούνται η κλασική αχλαδιά [1] στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές είδος αχλαδιού στον κόσμο, με τον μεγάλο, γλυκό πράσινο-κίτρινο καρπό τους. Η καλλιέργεια αχλαδιών Bartlett στον οπωρώνα του σπιτιού σας θα σας δώσει μια συνεχή προσφορά αυτού του νόστιμου φρούτου. Για πληροφορίες για την αχλαδιά Bartlett και για συμβουλές σχετικά με το πώς να φροντίζετε μια αχλαδιά Bartlett, διαβάστε παρακάτω.

Πληροφορίες Bartlett Pear

Τα αχλάδια Bartlett δεν είναι μόνο δημοφιλή σε αυτή τη χώρα, είναι επίσης ένα αγαπημένο αχλάδι στη Βρετανία. Όχι όμως με το ίδιο όνομα. Στην Αγγλία, οι αχλαδιές Bartlett ονομάζονται αχλαδιές Williams και οι καρποί ονομάζονται αχλαδιές Williams. Και σύμφωνα με πληροφορίες για τα αχλάδια Bartlett, αυτό το όνομα δόθηκε στα αχλάδια πολύ νωρίτερα από τον Bartlett. Μετά την ανάπτυξη των αχλαδιών στην Αγγλία, η ποικιλία πέρασε στον έλεγχο ενός φυτωρού που ονομαζόταν Williams. Το πούλησε στη Βρετανία ως το αχλάδι της Williams.

Κάπου γύρω στο 1800, πολλά δέντρα Williams μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας άντρας ονόματι Bartlett πολλαπλασίασε τα δέντρα και τα πούλησε ως αχλαδιές Bartlett. Τα φρούτα ονομάζονταν αχλάδια Bartlett και το όνομα κόλλησε, ακόμα και όταν ανακαλύφθηκε το λάθος.

Καλλιέργεια Bartlett Pears

Η καλλιέργεια αχλαδιών Bartlett είναι μεγάλη επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, στην Καλιφόρνια, το 75 τοις εκατό όλων των αχλαδιών που καλλιεργούνται εμπορικά είναι από αχλαδιές Bartlett. Αλλά οι κηπουροί απολαμβάνουν επίσης να καλλιεργούν αχλάδια Bartlett σε οικιακούς οπωρώνες.

Οι αχλαδιές Bartlett συνήθως φτάνουν σε ύψος περίπου 20 πόδια (6 μ.) και πλάτος 13 πόδια (4 μέτρα), αν και υπάρχουν διαθέσιμες ποικιλίες νάνων. Τα δέντρα απαιτούν πλήρη ήλιο [2] , οπότε επιλέξτε μια τοποθεσία με τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα άμεσο ήλιο εάν καλλιεργείτε αχλάδια Bartlett.

Πώς να φροντίσετε τα αχλάδια Bartlett; Θα χρειαστεί να παρέχετε στις αχλαδιές Bartlett μια τοποθεσία με βαθύ, υγρό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο.

Η τακτική άρδευση είναι επίσης ένα ουσιαστικό μέρος της φροντίδας των αχλαδιών Bartlett, καθώς τα δέντρα δεν ανέχονται την ξηρασία. Θα χρειαστεί επίσης να φυτέψετε ένα συμβατό είδος αχλαδιού κοντά για επικονίαση, όπως Stark, Starking, Beurre Bosc ή Moonglow.

Συγκομιδή αχλαδιών Bartlett

Τα αχλάδια Bartlett είναι μοναδικά στο ότι ανοίγουν στο χρώμα καθώς ωριμάζουν. Στο δέντρο τα αχλάδια είναι πράσινα, αλλά κιτρινίζουν καθώς ωριμάζουν. Τα πράσινα αχλάδια είναι τραγανά και τραγανά, αλλά γίνονται μαλακά και γλυκά καθώς κιτρινίζουν.

Αλλά η συγκομιδή αχλαδιών Bartlett δεν πραγματοποιείται μετά την ωρίμανση των αχλαδιών. Αντίθετα, θα πρέπει να μαζέψετε τον καρπό όταν είναι ώριμος αλλά όχι ώριμος. Αυτό επιτρέπει στα αχλάδια να ωριμάσουν από το δέντρο και κάνει πιο απαλούς, πιο γλυκούς καρπούς.

Ο χρόνος συγκομιδής αχλαδιών Bartlett ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό, για παράδειγμα, η συγκομιδή των αχλαδιών [3] γίνεται στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.