Θα Αναπτυχθούν Σπόροι Από Ένα Κατάστημα Που Αγόρασε Πεπόνι – Φύτευση μπακάλικου Melon Seeds

0 28

Θα Αναπτυχθούν Σπόροι Από Ένα Κατάστημα Που Αγόρασε Πεπόνι – Φύτευση μπακάλικου Melon Seeds Τα τελευταία χρόνια, τα παντοπωλεία έχουν μεταφέρει μια μεγάλη ποικιλία από πεπόνια, κάτι που κάνει τους κηπουρούς να αναρωτιούνται αν μπορούν να φυτέψουν τους σπόρους από ένα πεπόνι που αγοράζεται από το κατάστημα. Θα αναπτυχθούν σπόροι πεπονιού στο παντοπωλείο; Το πιο σημαντικό, θα παράγουν true to type; Ας ανακαλύψουμε.

Θα μεγαλώσουν οι αγορασμένοι σπόροι πεπονιού

Δυστυχώς, τα περισσότερα πεπόνια [1] που αγοράζετε από το μπακάλικο θα είναι υβρίδια. Αυτά τα φρούτα εκτρέφονται και αναπτύσσονται κυρίως για την ικανότητά τους να αποστέλλονται καλά και να διατηρούν τη σωστή ωρίμανση στα ράφια των παντοπωλείων. Το πρόβλημα με τους περισσότερους σπόρους πεπονιού παντοπωλείων είναι ότι δεν θα παράγουν τον ίδιο τύπο πεπονιού από τον οποίο προήλθαν.

Ο λόγος είναι ότι τα υβρίδια είναι διασταυρώσεις δύο ή περισσότερων ποικιλιών πεπονιών. Το πεπόνι που αγοράζετε είναι μιας γενιάς, αλλά οι σπόροι μέσα στο πεπόνι είναι της επόμενης γενιάς. Αυτοί οι σπόροι πεπονιού που αγοράσατε από το κατάστημα περιέχουν διαφορετικό μείγμα γονιδίων από το πεπόνι που αγοράσατε. Αυτά τα γονίδια μπορεί να προέρχονται από το πεπόνι που αγοράσατε, αλλά και από τους προγόνους αυτού του πεπονιού. 

Επιπλέον, οι σπόροι από ένα πεπόνι που αγοράζεται από το κατάστημα μπορεί να περιέχουν γενετικό υλικό από ένα τελείως άσχετο πεπόνι. Πώς γίνεται αυτό? Τα πεπόνια είναι μονόχωρα [2] , που σημαίνει ότι παράγουν ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά άνθη στο ίδιο φυτό. 

Οι μέλισσες [3] και άλλοι επικονιαστές [4] μεταφέρουν τη γύρη από το αρσενικό άνθος σε ένα θηλυκό. Στο χωράφι ενός αγρότη, όπου η αναπαραγωγή δεν ελέγχεται, οι μέλισσες μπορούν να επικονιάσουν τα θηλυκά άνθη με γύρη από πολλά άλλα είδη πεπονιών. 

Όταν φυτεύετε πεπόνια από τους σπόρους του παντοπωλείου που αποθηκεύετε, είναι απίθανο να πάρετε τον ίδιο τύπο πεπονιού που αγοράσατε. Ωστόσο, μπορεί να πάθεις κάτι εντελώς απροσδόκητο. Αν νιώθετε περιπετειώδεις, μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό πείραμα.

Πώς να φυτέψετε πεπόνια από το μπακάλικο

Προκειμένου να αναπτυχθούν σπόροι από πεπόνι που αγοράζεται από το κατάστημα, είναι απαραίτητο οι σπόροι να συλλέγονται, να καθαρίζονται και να αποθηκεύονται σωστά. Επιπλέον, πολλά πεπόνια από παντοπωλεία μαζεύτηκαν πριν ωριμάσουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανώριμους σπόρους που δεν θα βλαστήσουν. Ευτυχώς, υπάρχει μια μέθοδος για να το καταλάβετε αυτό.

Βήμα πρώτο: Κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε προσεκτικά τους σπόρους και τη μεμβράνη του πεπονιού που αγοράσατε από το κατάστημα. Όσο πιο ώριμο είναι το πεπόνι, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτυχθούν οι σπόροι. Επομένως, μην στεναχωριέστε αν αφήσατε το πεπόνι στον πάγκο μέχρι να υπερωριμάσει. 

Βήμα δεύτερο: Αφαιρέστε όσο περισσότερο μπορείτε από την κορδόνι μεμβράνη και, στη συνέχεια, ρίξτε τους σπόρους σε ένα πιάτο με νερό. Η προσθήκη μιας σταγόνας σαπουνιού πιάτων βοηθά στην απομάκρυνση των ζαχαρωδών υπολειμμάτων από τους σπόρους.

Βήμα τρίτο: Μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένοι από τους σπόρους από ένα πεπόνι που αγοράζεται από το κατάστημα θα βυθίζονται, ενώ άλλοι επιπλέουν. Αυτό είναι καλό. Οι βιώσιμοι σπόροι βυθίζονται και οι νεκροί σπόροι επιπλέουν. Αφαιρέστε τα floaters και πετάξτε τα. 

Βήμα τέταρτο: Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να πιάσετε τους υπόλοιπους σπόρους και μετά ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σπόρους πεπονιού του παντοπωλείου σε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσει για αρκετές ημέρες.

Βήμα πέμπτο: Όταν οι σπόροι πεπονιού που αγοράσατε από το κατάστημα στεγνώσουν τελείως, τοποθετήστε τους σε ένα φάκελο. Βάλτε το φάκελο σε ένα καθαρό βάζο με ξηραντικό, όπως αποξηραμένο ρύζι ή γάλα σε σκόνη. Κλείστε το βάζο με ένα καπάκι.  

Βήμα έκτο: Τοποθετήστε το βάζο με τους σπόρους πεπονιού του παντοπωλείου στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να φυτέψετε πεπόνια στην περιοχή σας.

Κάθετη καλλιέργεια πεπονιού – Πώς να καλλιεργήσετε πεπόνια σε ένα καφασωτό

Ποιος δεν θα ήθελε την πολυτέλεια να καλλιεργεί καρπούζια [1] , πεπόνια [2] , και άλλα λαχταριστά πεπόνια σε έναν κήπο στην πίσω αυλή; Τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από ένα ώριμο πεπόνι κατευθείαν από το αμπέλι. Τα πεπόνια αναπτύσσονται σε πολύ εκτεταμένα αμπέλια που μπορούν να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος του κρεβατιού στον κήπο. Η τέλεια λύση είναι η κάθετη καλλιέργεια πεπονιών.

Ενώ αυτά τα φρούτα είναι βαριά, μπορείτε να καλλιεργήσετε πεπόνια σε πέργκολα, αρκεί να δημιουργήσετε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης για το αμπέλι και κάθε φρούτο.

Κάθετη καλλιέργεια πεπονιού

Λίγοι κηπουροί έχουν όλο τον χώρο καλλιέργειας που θα ήθελαν. Γι’ αυτό ο κάθετος λαχανόκηπος έχει γίνει δημοφιλής. Η χρήση πέργκολων σάς επιτρέπει να παράγετε περισσότερες καλλιέργειες από ό,τι θα κάνατε διαφορετικά και συχνά και πιο υγιεινές καλλιέργειες. Αυτό περιλαμβάνει την κάθετη καλλιέργεια πεπονιού.

Τα αμπελουργικά φυτά που απλώνονται στο έδαφος είναι επίσης ευάλωτα σε παράσιτα εντόμων, σήψη φρούτων και άλλες ασθένειες. Η καλλιέργεια πεπονιών κατακόρυφα, δηλαδή επάνω σε πέργκολα, επιτρέπει καλύτερη ροή αέρα που διατηρεί το φύλλωμα στεγνό. Επιπλέον, τα φρούτα συγκρατούνται πάνω από το υγρό έδαφος και μακριά από έρποντας σφάλματα.

Καφασωτά Melon Vines

Η κάθετη καλλιέργεια πεπονιού μοιράζεται όλα αυτά τα οφέλη. Όταν καλλιεργείτε μοσχοβολιστά πεπόνια ή ακόμα και καρπούζι [3] κατακόρυφα, χρησιμοποιείτε σημαντικά λιγότερο χώρο στον κήπο. Ένα μόνο φυτό πεπονιού που καλλιεργείται οριζόντια μπορεί να καταλάβει έως και 24 τετραγωνικά πόδια χώρου κήπου. Το καφασωτό στα αμπέλια με πεπόνι έχει επίσης μερικά μοναδικά προβλήματα.

Ένα από τα προβλήματα με την καλλιέργεια πεπονιών σε πέργκολα αφορά το βάρος του καρπού. Πολλά φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται κάθετα είναι μεμονωμένα μικρά, όπως φασόλια [4] , ντοματίνια ή σταφύλια [5] . Τα πεπόνια μπορεί να είναι μεγάλα και βαριά. Εάν είστε διατεθειμένοι να δημιουργήσετε ένα ισχυρό σύστημα πέργκολας και να στερεώσετε καλά τα φρούτα, το πέπλο αμπέλου μπορεί να λειτουργήσει πολύ όμορφα.

Συμβουλές για την καλλιέργεια πεπονιών σε καφασωτό

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια πέργκολα που θα συγκρατεί το βάρος των αμπελιών και των ώριμων φρούτων. Ενθαρρύνετε τα αμπέλια να σκαρφαλώνουν εκπαιδεύοντάς τα σε ένα σύστημα στήριξης όπως σύρμα οπλισμού σκυροδέματος. Το να ανεβείτε τα αμπέλια στο καφασωτό είναι μόνο το ήμισυ της δουλειάς της κάθετης καλλιέργειας πεπονιών.

Τα ώριμα φρούτα θα κρέμονται από τα στελέχη του πεπονιού, αλλά οι μίσχοι δεν είναι αρκετά δυνατοί για να υποστηρίξουν το βάρος. Θα χρειαστεί να παρέχετε σε κάθε πεπόνι επιπλέον υποστήριξη για να μην πέφτει στο έδαφος και να σαπίζει. Δημιουργήστε ιμάντες από παλιές νάιλον κάλτσες ή δίχτυ και βάλτε τα νεαρά πεπόνια στις σφεντόνες από τη στιγμή που έχουν διάμετρο μερικές ίντσες (7,5 εκ.) μέχρι τη συγκομιδή.

Πληροφορίες για τα καναρινιά πεπόνια: Καλλιέργεια καναρινιών πεπονιών στον κήπο

Τα πεπόνια καναρινιών είναι όμορφα λαμπερά κίτρινα υβριδικά πεπόνια που καλλιεργούνται συνήθως σε μέρη της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε τα δικά σας πεπόνια καναρινιών; Οι παρακάτω πληροφορίες για το καναρίνι πεπόνι μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή και τη φροντίδα του πεπονιού καναρινιών, καθώς και με το τι πρέπει να κάνετε με τα πεπόνια καναρινιών μόλις τα μαζέψετε.

Πληροφορίες για το καναρίνι πεπόνι

Τα καναρίνια πεπόνια ( Cucumis melo ) αναφέρονται επίσης ως καναρίνια πεπόνια San Juan, ισπανικά πεπόνια και Juane des Canaries. Ονομάστηκε για το λαμπερό κίτρινο χρώμα του που θυμίζει καναρίνια, τα πεπόνια καναρινιών είναι οβάλ με ζωηρό κίτρινο δέρμα και κρεμ σάρκα. Τα πεπόνια μπορεί να ζυγίζουν 4-5 λίβρες (2 περίπου κιλά) όταν είναι ώριμα και έχουν διάμετρο περίπου 5 ίντσες (13 εκ.).

Όπως τα καρπούζια [1] και οι κολοκύθες [2] , έτσι και τα καναρίνια πεπόνια ανθίζουν πριν από την καρποφορία. Τα αρσενικά άνθη ανθίζουν πρώτα μετά μαραίνονται και πέφτουν για να αποκαλύψουν τα θηλυκά άνθη. Μόλις επικονιαστεί, ο καρπός αρχίζει να αναπτύσσεται κάτω από το θηλυκό άνθος.

Καλλιέργεια καναρινιών πεπονιών

Τα αμπέλια του καναρινιού πεπονιού μπορούν να αυξηθούν σε περίπου 10 πόδια (3 μ.) σε μήκος και μεμονωμένα φυτά σε ύψος 2 πόδια (61 εκ.). Απαιτούν άφθονη θερμότητα για να φτάσουν στην ωριμότητα και καλλιεργητική περίοδο 80-90 ημερών.

Ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες τύρφης ή σπείρετε απευθείας έξω αφού έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού και το χώμα είναι ζεστό. Για σπορά σε γλάστρες τύρφης, ξεκινήστε τους σπόρους 6-8 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό στην περιοχή σας. Σπείρετε τους σπόρους ½ ίντσας (1 εκ.) κάτω από το χώμα. Σκληρώστε για μια εβδομάδα και στη συνέχεια μεταφυτέψτε στον κήπο όταν τα σπορόφυτα αποκτήσουν τα δύο πρώτα σετ αληθινών φύλλων. Μεταφυτέψτε δύο σπορόφυτα ανά λόφο και ποτίστε σε καλά.

Αν σπείρει απευθείας στον κήπο, τα καναρίνια πεπόνια σαν ελαφρώς όξινο χώμα από 6,0 έως 6,8. Αν χρειάζεται, τροποποιήστε το έδαφος για να φέρετε το pH σε αυτό το επίπεδο. Σκάψτε σε άφθονο οργανικό υλικό [3] για να παράσχετε στα φυτά θρεπτικά συστατικά και καλή αποστράγγιση.

Σπείρετε τους σπόρους στον κήπο όταν έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού για την περιοχή σας. Σπείρετε 3-5 σπόρους σε λόφους που απέχουν 3 πόδια (λίγο λιγότερο από ένα μέτρο) σε σειρές 6 πόδια (σχεδόν 2 μέτρα) μεταξύ τους. Ποτίστε καλά. Αραιώστε τα σπορόφυτα [4] όταν εμφανιστούν τα δύο πρώτα σετ αληθινών φύλλων. Αφήστε δύο φυτά ανά λόφο.

Canary Melon Care

Όπως όλα τα πεπόνια [5] , έτσι και στα καναρίνια πεπόνια αρέσει πολύς ήλιος, ζεστές θερμοκρασίες και υγρό χώμα. Ποτίστε κάθε εβδομάδα με 1-2 ίντσες (2,5 έως 5 εκ.) νερό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ποτίστε το πρωί, ώστε τα φύλλα να έχουν την ευκαιρία να στεγνώσουν και να μην προκαλέσουν μυκητιακές ασθένειες. Αυξήστε την άρδευση σε 2 ίντσες (5 εκ.) την εβδομάδα όταν τα αμπέλια καρποφορούν. Κόψτε το πότισμα σε 1 ίντσα (2,5 εκ.) την εβδομάδα όταν τα πεπόνια αρχίζουν να ωριμάζουν, συνήθως τρεις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή του καναρινιού πεπονιού.

Λιπαίνετε τα αμπέλια κάθε 2-3 εβδομάδες με μια τροφή για όλες τις χρήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τι να κάνετε με τα καναρινιά πεπόνια

Τα πεπόνια των καναρινιών είναι γνωστό ότι είναι απίστευτα γλυκά με γεύση παρόμοια με το πεπόνι μελιτώματος [6] . Όπως το μελίτωμα, τα καναρίνια πεπόνια τρώγονται φρέσκα ως φέτες ή προστίθενται σε πιατέλες φρούτων και σαλάτες, γίνονται smoothies ή ακόμα και νόστιμα κοκτέιλ [7] .

Leave A Reply

Your email address will not be published.