Τοπικό ημερολόγιο φύτευσης – Τι να φυτέψετε τον Μάιο στουςβορειοδυτικούς κήπους05

0 38


Τοπικό ημερολόγιο φύτευσης – Τι να φυτέψετε τον Μάιο στους βορειοδυτικούς κήπους Η άνοιξη έφτασε και ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη φύτευση στις περισσότερες περιοχές του ήπιου, βροχερού Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Τι να φυτέψετε τον Μάιο; Το περιφερειακό ημερολόγιο φύτευσης είναι ορθάνοιχτο.

Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές και προτάσεις σχετικά με τη βορειοδυτική φύτευση τον Μάιο. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να φυτέψετε τον Μάιο, η τοπική συνεταιριστική επέκταση μπορεί να προσφέρει προτάσεις.

Τι να φυτέψετε τον Μάιο: Λουλούδια για φύτευση στα βορειοδυτικά

Ο Μάιος είναι ιδανικός για τη φύτευση μονοετών φυτών στο μεγαλύτερο μέρος των βορειοδυτικών, αλλά να θυμάστε ότι οι νύχτες μπορεί να είναι ακόμα παγερές στο ανατολικό Όρεγκον και την Ουάσιγκτον.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά φυτά από ένα κέντρο κήπου ή φυτώριο, αλλά πολλά μονοετή φυτά, όπως ζίννιες, κατιφέδες, κοσμήματα και αστέρες, μπορούν να φυτευτούν απευθείας με σπόρους.

Χάνεις αν δεν έχεις φυτέψει βορειοδυτικά ιθαγενείς. Τα ακόλουθα αυτοφυή πολυετή φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν, απαιτούν πολύ λίγο νερό ή λίπασμα μόλις δημιουργηθούν και θα προσελκύσουν τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές.

 • Το λούπινο [1] (Lupinus latifolius), το οποίο φτάνει σε ύψος τα 2 πόδια (60 εκ.), θα ευδοκιμήσει σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο πίσω μέρος ενός κρεβατιού. Εγγενές στη δυτική Βόρεια Αμερική, το λούπινο παράγει ελκυστικό φύλλωμα και γαλαζωπό-μωβ άνθη στα τέλη της άνοιξης. Ζώνες 6-10.
 • Το λουλούδι κουβέρτα [2] (Gaillardia aristata) είναι ένα ιθαγενές λιβάδι ανθεκτικό στην ξηρασία που έχει πολιτογραφηθεί σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής. Με τακτικά νεκρά άνθη, θα απολαμβάνετε έντονα κίτρινα και κοκκινοπορτοκαλί λουλούδια όλο το καλοκαίρι. Ζώνες 4-10.
 • Το Sting shootar ( Dodecatheon pulchellum [3] ) είναι εγγενές στα λιβάδια και τα αλπικά λιβάδια του Βορειοδυτικού. Τα ευαίσθητα λουλούδια εμφανίζονται την άνοιξη και στη συνέχεια το φυτό αδρανεί με την άφιξη του θερμότερου καιρού. Ζώνες 3-7.
 • Το Siskiyou lewisia [4] (Lewisia cotyledon) είναι εγγενές στα υποαλπικά κλίματα του νότιου Όρεγκον και της Βόρειας Καλιφόρνια. Τα απίστευτα επιδεικτικά άνθη είναι ανοιχτό ροζ ή λευκό με φλέβες σε αντίθεση. Ζώνες 6-8.

Βορειοδυτική Φύτευση τον Μάιο: Λαχανικά

Στο Δυτικό Όρεγκον και στην Ουάσιγκτον, ο καιρός είναι κατάλληλος για φύτευση σχεδόν οποιουδήποτε λαχανικού [5] , συμπεριλαμβανομένων των φυλλωδών λαχανικών όπως η ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι. ριζικά λαχανικά όπως παντζάρια, γογγύλια και καρότα και πρότυπα κήπου όπως φασόλια, κύβους, μπιζέλια, ραπανάκια, πεπόνια, καλοκαιρινά κολοκυθάκια και χειμωνιάτικα σκουός. Οι κηπουροί σε υψηλότερα υψόμετρα θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο.

Ο Μάιος είναι επίσης καιρός να φυτέψετε ντομάτες και πιπεριές δυτικά των Cascades, αλλά στην ανατολική πλευρά, θα θέλετε να περιμένετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπεράσει κάθε κίνδυνο παγετού. Και οι δύο χρειάζονται άφθονη ζεστασιά και ηλιακό φως.

Φυτέψτε βότανα μόλις ζεσταθεί το έδαφος. Συμπεριλάβετε τον μάραθο, το ντάμα, το μποράγο, τον γλυκάνισο, τον ύσσωπο και τον άνηθο, καθώς θα προσελκύσουν ωφέλιμα έντομα που κρατούν τα παράσιτα υπό έλεγχο.

Καλλιέργεια βοτάνων στο Νότο – Επιλέγοντας Βότανα για Νότιους Κήπους

Μια μεγάλη ποικιλία από βότανα ευδοκιμεί στον νότιο κήπο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε βότανα ζεστής και δροσερής εποχής – παρά τη ζέστη και την υγρασία. Με λίγη επιπλέον φροντίδα, τον Αύγουστο, ο νότιος κήπος με βότανα μπορεί ακόμα να προσφέρει χρώμα, άρωμα, υφή, φάρμακα και καρυκεύματα. Πολλά βότανα παρέχουν επίσης γύρη και νέκταρ σε σημαντικούς επικονιαστές όπως οι πεταλούδες [1] , οι μέλισσες [2] και τα κολίβρια [3] . Μερικά χρησιμεύουν ακόμη και ως πηγές τροφής για προνύμφες για πεταλούδες όπως η μαύρη χελιδονοουρά [4] και η γιγάντια χελιδονοουρά.

Τι είναι τα βότανα;

Τα βότανα [5] ορίζονται γενικά ως μη τροπικά φυτά των οποίων τα φύλλα, οι μίσχοι και τα άνθη καλλιεργούνται για μαγειρικές, φαρμακευτικές ή αρωματικές χρήσεις. Τα βότανα μπορεί να είναι ποώδη πολυετή, διετές ή μονοετή. Μερικά είναι φυτά δροσερής εποχής, ενώ άλλα ευδοκιμούν σε θερμές συνθήκες εποχής. Μπορούν να προσθέσουν υπέροχο μπλε ή πράσινο φύλλωμα και ποικίλες υφές στον κήπο. Τα λουλούδια είναι συχνά αιχμές χρώματος όπως κόκκινη ή μωβ σάλβια ή επίπεδες κίτρινες κεφαλές σε μάραθο και άνηθο.

Τα βότανα δεν ασχολούνται με το έδαφος και δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα, το οποίο μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη των φύλλων σε βάρος των ελαίων. Τα βότανα που συλλέγονται συχνά, όπως ο βασιλικός, ο μαϊντανός και το σχοινόπρασο θα χρειαστούν τακτική λίπανση. Πριν φυτέψετε πολυετή φυτά, εμπλουτίστε το έδαφος με λίπασμα για να χαλαρώσει το έδαφος και να προσθέσει γονιμότητα. Όταν φυτεύετε σε δοχεία, χρησιμοποιήστε χώμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

Τα περισσότερα βότανα θα ανθίσουν σε ένα εύρος pH από 6 έως 7,5. Μια δοκιμή εδάφους θα δείξει εάν το pH ή η γονιμότητα του εδάφους πρέπει να προσαρμοστεί κατά την καλλιέργεια βοτάνων στο νότο.

Πολλά βότανα χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ήλιο κάθε μέρα. Τα βότανα όπως ο μαϊντανός, το βάλσαμο λεμονιού, η μέντα, η γλυκιά δάφνη [6] , και η κομφρέσι [7] προτιμούν τη μερική απόχρωση. Τα βότανα που συνήθως προτιμούν τον ήλιο, όπως η λεβάντα και η λεμονάτη, μπορεί να ωφεληθούν από την απογευματινή σκιά στα τέλη του καλοκαιριού, όταν η ζέστη και η υγρασία παίρνουν το βάρος τους.

Καλύψτε το έδαφος καλά για να συγκρατήσει την υγρασία, να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και να κρατήσει κάτω τα ζιζάνια. Αν και πολλά βότανα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, έχουν καλύτερη απόδοση όταν ποτίζονται καλά και στη συνέχεια αφήνονται να στεγνώσουν πριν το πότισμα ξανά. Τα δοχεία μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των καυτών περιόδων.

Τα καλύτερα βότανα για να αναπτυχθούν στο νότο: Φύτευση ενός κήπου με βότανα του νότου

Τα βότανα καλλιεργούνται συχνά σε ομάδες όπως για κήπους κουζίνας, φαρμακείο, κήπο με αρωματικά φυτά [8] , ή ενσωματώνονται σε διακοσμητικά φυτά. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα βότανα που καλλιεργούνται στο νότο.

Ετήσια θερμής περιόδου:

 • Βασιλικός [9] ( Ocimum basilicum )
 • Λεβάντα [10] ( είδος Lavandula )
 • Βάλσαμο λεμονιού [11] ( Mellisa officinalis )
 • Μαντζουράνα [12] ( Origanum majorana )
 • Μέντα [13] ( είδος μένθα )
 • Φασκόμηλο ανανά [14] ( Salvia elegans )
 • Φασκόμηλο [15] ( Salvia officinalis )
 • Αρωματικά γεράνια [16] ( Είδη Pelargonium )
 • Αρτεμισία [17] ( Artemisia sp . )
 • Sweet Annie [18] ( Artemesia annua )
 • Θυμάρι [19] ( είδος θύμου )

Ετήσια Cool Season:

 • Borage [20] ( Borago officinalis )
 • Χαμομήλι [21] , Γερμανικά ( Matricaria recutita )
 • Κολιάντρο [22] ( Coriandrum sativum )
 • Άνηθος [23] ( Anethum graveolens )
 • Μάραθος [24] ( Foeniculum vulgare )
 • Μαϊντανός [25] , διετής ( Petroselinum crispum )

Αιωνόβιος:

 • Bay Laurel [26] ( Laurus nobilis ), τρυφερό πολυετές
 • Χαμομήλι [21] , Ρωμαϊκό ( Chamaemelum nobile )
 • Σχοινόπρασο [27] ( Allium schoenoprasum )
 • Σκόρδο [28] ( Allium sativum )
 • Lemon verbena [29] ( Aloysia citriodora )
 • Ρίγανη [30] ( Origanum vulgare )
 • Δεντρολίβανο [31] ( Salvia rosmarinus ), τρυφερό πολυετές
 • Rue [32] ( Ruta graveolens )
 • Santolina [33] ( Santolina sp.)

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα από τα καλύτερα βότανα που καλλιεργούνται στο νότο. Πολλά περισσότερα θα ευδοκιμήσουν, απλά δοκιμάστε τα!

Χαβάης Oceanfront Garden – Τα καλύτερα φυτά της Χαβάης στην παραλία

Έτσι, έχετε το σπίτι των ονείρων σας στην όμορφη Χαβάη και τώρα θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο της Χαβάης μπροστά στον ωκεανό. Αλλά πως? Η κηπουρική μπροστά στον ωκεανό [1] στη Χαβάη μπορεί να είναι εξαιρετικά επιτυχημένη αν προσέξετε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Πρώτα απ ‘όλα, θα θελήσετε να επιλέξετε εγγενή φυτά της Χαβάης που θα είναι φυσικά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον. Θυμηθείτε ότι ένας παραλιακός κήπος στη Χαβάη θα είναι ζεστός και αμμώδης, επομένως τα φυτά της παραλίας της Χαβάης πρέπει να είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και να αγαπούν τον ήλιο.

Κανόνες για την κηπουρική μπροστά στον ωκεανό στη Χαβάη

Ο πιο σημαντικός κανόνας για έναν κήπο της Χαβάης μπροστά στον ωκεανό αναφέρεται παραπάνω: χρησιμοποιήστε γηγενή φυτά παραλίας της Χαβάης.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ο καιρός είναι ζεστός όλο το χρόνο και το έδαφος θα έχει περισσότερη άμμο από οτιδήποτε άλλο, που σημαίνει ότι δεν συγκρατεί καλά το νερό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα φυτά της Χαβάης για τον κήπο της παραλίας θα πρέπει να είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και το αλάτι [2] καθώς και να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε τον ρόλο του ανέμου. Οι αλμυροί άνεμοι που πνέουν από τον ωκεανό μπορεί να βλάψουν τα φυτά. Όταν φυτεύετε τα εγγενή φυτά της Χαβάης στην παραλία, κάντε το με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν έναν ανεμοφράκτη [3] που θα κατευθύνει τον άνεμο πάνω από τον κήπο αντί να τον κατευθύνει απευθείας.

Φυτά της Χαβάης για την παραλία

Όταν δημιουργείτε ένα τοπίο, ξεκινήστε με τα δέντρα. Τα δέντρα αποτελούν το πλαίσιο για τον υπόλοιπο κήπο. Το πιο κοινό δέντρο στα νησιά της Χαβάης είναι το ʻōhiʻa lehua ( Metrosideros polymorpha ). Είναι ανεκτικό σε μια σειρά από συνθήκες, και στην πραγματικότητα είναι συνήθως το πρώτο φυτό που βλασταίνει μετά από ροή λάβας.

Το Manele (Sapindus Saponaria ) ή το σαπουνόμουρο της Χαβάης [ 4] έχει υπέροχα μακριά, λαμπερά σμαραγδένια φύλλα. Ευδοκιμεί σε ποικίλες συνθήκες. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το δέντρο παράγει έναν καρπό του οποίου το κάλυμμα των σπόρων χρησιμοποιήθηκε κάποτε για την παρασκευή σαπουνιού.

Ένα άλλο φυτό που πρέπει να εξετάσετε είναι το Naio (Myoporum sandwicense) ή το ψεύτικο σανταλόξυλο. Ένα μικρό δέντρο σε θάμνο, το Naio μπορεί να φτάσει τα 15 πόδια (4,5 μ.) σε ύψος με όμορφα γυαλιστερά πράσινα φύλλα που ξεχωρίζουν από μικρά λευκά/ροζ άνθη. Ο Naio κάνει έναν εξαιρετικό φράκτη.

Ένα άλλο καλό φυτό της Χαβάης για τον κήπο της παραλίας ονομάζεται «A’ali» ( Dodonaea viscosa ). Αυτός ο θάμνος μεγαλώνει σε περίπου 10 πόδια (3 μ.) σε ύψος. Το φύλλωμα είναι ένα γυαλιστερό πράσινο χρώμα με κόκκινο χρώμα. Τα άνθη του δέντρου είναι μικρά, κουλουριασμένα και έχουν χρώμα πράσινο, κίτρινο και κόκκινο. Οι κάψουλες σπόρων που προκύπτουν χρησιμοποιούνται συχνά σε συνθέσεις λέι και λουλουδιών για τις έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, ροζ, πράσινου, κίτρινου και μαύρισμα.

Πρόσθετα φυτά της Χαβάης στην παραλία

Το Pohinahina, το kolokolo kahakai ή το βιτέξ της παραλίας ( Vitex rotundifolia ) είναι ένας χαμηλά αναπτυσσόμενος θάμνος έως εδάφους με ασημί, οβάλ φύλλα και όμορφα άνθη λεβάντας. Ένας γρήγορος καλλιεργητής μόλις καθιερώθηκε. Το beach vitex θα αυξηθεί από 6 έως 12 ίντσες (15-30 εκ.) σε ύψος.

Ένα άλλο κάλυμμα εδάφους, το Naupaka kahakai ή naupaka παραλίας ( Scaevola sericea ) έχει μεγάλο φύλλωμα σε σχήμα κουπί και αρωματικά λευκά άνθη, κατάλληλα για χρήση σε φράκτες.

Αυτά είναι μόνο μερικά αυτοφυή φυτά κατάλληλα για κηπουρική μπροστά στον ωκεανό στη Χαβάη [5] . Για πρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο επέκτασης στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης στο Manoa ή στους Βοτανικούς Κήπους Maui Nui.

Must Have Florida Plants – Τα καλύτερα φυτά για την κηπουρική της Φλόριντα

Οι κηπουροί της Φλόριντα [1] είναι αρκετά τυχεροί να ζουν σε ένα υποτροπικό κλίμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απολαμβάνουν τις προσπάθειές τους για εξωραϊσμό σχεδόν όλο το χρόνο. Επιπλέον, μπορούν να καλλιεργήσουν πολλά εξωτικά φυτά που οι βόρειοι μπορούν μόνο να ονειρεύονται (ή να ξεχειμωνιάσουν). Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα είναι μια εξαιρετική πηγή για ιδανικά φυτά για τη Φλόριντα, όπως και το πρόγραμμα που ονομάζεται Florida Select. Και οι δύο οντότητες κάνουν συστάσεις κάθε χρόνο για επιτυχία στην κηπουρική.

Καλύτερα φυτά κήπου στη Φλόριντα: Τι να καλλιεργήσετε σε έναν κήπο της Φλόριντα

Τα ιδανικά φυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φυτά χαμηλής συντήρησης καθώς και αυτοφυή φυτά. Με τις δουλειές της κηπουρικής όλο το χρόνο, είναι ωραίο να καλλιεργείτε φυτά που δεν είναι πολύ απαιτητικά.

Ακολουθούν φυτά χαμηλής συντήρησης που συνιστώνται για την κηπουρική της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών και των φυτών που πρέπει να έχετε στη Φλόριντα. Η χαμηλή συντήρηση σημαίνει ότι δεν χρειάζονται συχνό πότισμα, ψεκασμό ή κλάδεμα για να παραμείνουν υγιείς. Τα επίφυτα [2] που αναφέρονται παρακάτω είναι φυτά που ζουν στους κορμούς των δέντρων ή άλλων ζωντανών ξενιστών αλλά δεν αντλούν θρεπτικά συστατικά ή νερό από τον ξενιστή.

Ετήσια:

 • Scarlet milkweed ( Asclepias curassavica )
 • Μαργαρίτα βουτύρου [3] ( Melampodium divaricatum [4] )
 • Ινδική κουβέρτα [5] ( Gaillardia pulchella )
 • Διακοσμητικοί σοφοί [6] ( Salvia spp.)
 • Μεξικάνικο ηλίανθο [7] ( Tithonia rotundifolia )

Επίφυτα:

 • Νυχτερινή άνθιση cereus [8] ( Hylocereus undatus )
 • Κάκτος γκι [9] ( Rhipsalis baccifera )
 • Αναστάσιμη φτέρη ( Polypodium polypodioides )

Οπωροφόρα δέντρα:

 • Αμερικάνικος λωτός [10] ( Diospyros virginiana )
 • Jackfruit [11] ( Artocarpus heterophyllus )
 • Loquat [12] , Ιαπωνικό δαμάσκηνο ( Eriobotrya japonica )
 • Ζαχαρόμηλο [13] ( Annona squamosa )

Φοίνικες, Κυκάδια [14] :

 • Κυκάδο κάστανο ( Dioon edule )
 • Φοίνικας Bismarck [15] ( Bismarckia nobilis )

Πολυετή φυτά:

 • Amaryllis [16] ( Hippeastrum spp.)
 • Bougainvillea [17] ( Bougainvillea spp.)
 • Coreopsis [18] ( Coreopsis spp.)
 • Crossandra ( Crossandra infundibuliformis )
 • Heuchera [19] ( Heuchera spp.)
 • Ιαπωνική πουρνάρι [20] ( Cyrtomium falcatum )
 • Liatris [21] ( Liatris spp.)
 • Pentas [22] ( Pentas lanceolata )
 • Ροζ muhly grass [23] ( Muhlenbergia capillaris )
 • Σπειροειδής πιπερόριζα ( Costus scaber )
 • Woodland phlox [24] ( Phlox divaricata )

Θάμνοι και δέντρα:

 • American beautyberry θάμνος [25] ( Callicarpa americana )
 • Φαλακρό κυπαρίσσι [26] ( Taxodium distichum )
 • Fiddlewood ( Citharexylum spinosum )
 • Θάμνος Firebush [27] ( Hamelia patens )
 • Φλόγα του δέντρου του δάσους ( Butea monosperma )
 • Δέντρο Magnolia [28] Magnolia grandiflora ‘Little Gem’)
 • Loblolly πεύκο [29] ( Pinus taeda )
 • Θάμνος ορτανσίας δρυός [30] ( Hydrangea quercifolia )
 • Θάμνος δαμάσκηνου περιστεριού ( Coccoloba diversifolia )

Αμπέλια:

 • Δόξα αμπέλι, καρδιά που αιμορραγεί [31] ( Clerodendrum thomsoniae )
 • Αειθαλής τροπική γλυσίνα ( Millettia reticulata )
 • Τρομπέτα μελισσόχορτο [32] ( Lonicera sempervirens )

Τοπικό ημερολόγιο κήπου – Εργασίες κηπουρικής Μαΐου για το Οχάιο

Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί την καρδιά της κηπουρικής περιόδου του Οχάιο. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το έδαφος στεγνώνει και οι εργασίες κηπουρικής του Μαΐου είναι άφθονες. Με τόση πολλή δουλειά στο χέρι, η δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων κηπουρικής μας κρατά σε καλό δρόμο και συγκεντρωμένους. Διαβάστε αυτήν τη λίστα για τις εργασίες κηπουρικής αυτού του μήνα για τους κατοίκους του Οχάιο.

Λίστα εργασιών κηπουρικής Μαΐου

Γκαζόν

Το κούρεμα είναι μια από τις εβδομαδιαίες εργασίες κηπουρικής για τους ιδιοκτήτες σπιτιού του Οχάιο αυτόν τον μήνα. Ελέγξτε το αποτύπωμα άνθρακα κομποστοποιώντας ή ανακυκλώνοντας αυτά τα αποκόμματα χόρτου [1] .

 • Εφαρμόστε ένα συνδυασμό λιπάσματος/ζιζανιοκτόνου στο γρασίδι.
 • Συμπληρώστε και ξανασπάρτε χαμηλά σημεία στην αυλή.
 • Χρησιμοποιήστε αποκόμματα γρασιδιού για φθηνό σάπια φύλλα φυτών λαχανικών.

Παρτέρια

Καθώς η περίοδος κηπουρικής του Οχάιο ξεκινά, ο Μάιος είναι η τέλεια στιγμή για να προσθέσετε χρώμα και υφή στον εξωραϊσμό. Επιλέξτε μια ποικιλία από μονοετή, πολυετή, ανθοφόρους θάμνους και σκιερά δέντρα.

 • Ζιζάνια και σάπια φύλλα.
 • Φυτέψτε ετήσια λουλούδια.
 • Διαλέξτε ένα μπουκέτο ανοιξιάτικα λουλούδια για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.
 • Βολβοί άνοιξη-λουλουδιών νεκρών κεφαλών.
 • Φυτέψτε Gladiolus [2] βολβούς και ντάλιες.
 • Τσιμπήστε τα φθινοπωρινά ανθισμένα λουλούδια, όπως οι μαμάδες και οι αστέρες, για πιο θαμνώδη φυτά.
 • Κόψτε και γονιμοποιήστε τους θάμνους τριανταφυλλιάς.
 • Φυτέψτε φυτά εδαφοκάλυψης όπως ερπετό θυμάρι ή λουλούδια ψαλιδιού.
 • Λιπάνετε τα πολυετή άνθη

Λαχανικά

Η κηπουρική λαχανικών τον Μάιο συνεχίζεται με περισσότερες διαδοχικές φυτεύσεις καλλιεργειών δροσερής περιόδου. Μέχρι το τέλος του μήνα, ο καιρός χωρίς παγετό καθιστά ασφαλή τη μεταφύτευση τρυφερών δενδρυλλίων λαχανικών και τη σπορά σπόρων βασιλικού.

 • Προσθέστε κομπόστ και ωριμάστε τον κήπο.
 • Καλύψτε τα υπερυψωμένα κρεβάτια με μαύρο πλαστικό για να σκοτώσετε τα ζιζάνια και να ζεστάνετε το χώμα.
 • Αγοράστε και φυτέψτε φράουλες με γυμνές ρίζες.
 • Ξεκινήστε τους σπόρους αγγουριού, πεπονιού, κολοκύθας, κολοκυθιού και κολοκυθιού σε εσωτερικούς χώρους.
 • Συγκομίστε ραβέντι, σπαράγγια και πρώιμες καλλιέργειες μαρουλιού, ραπανάκια, μπιζέλια και φρέσκα κρεμμυδάκια.
 • Συνεχίστε διαδοχικά φυτεύοντας μαρούλια, ραπανάκια, κρεμμύδια, σπανάκι, καρότα, αρακά και παντζάρια.
 • Αραιώστε τα σπορόφυτα μαρουλιού, ραπανάκι, σπανάκι, καρότο και τεύτλα που είχαν προηγουμένως σπαρθεί.
 • Σετ πέργκολες κήπου για φασόλια, αγγούρια και γλυκοπατάτες
 • Φυτέψτε φασόλια, καλαμπόκι, πατάτες και γλυκοπατάτες στον κήπο.
 • Φυτέψτε έναν κήπο με κοντέινερ. Μετακινήστε το μέσα όταν απειλείται ο παγετός.
 • Μέσα του μήνα: Σκληρώστε τα σπορόφυτα ντομάτας, πιπεριάς, μπάμιας και μελιτζάνας
 • Τέλος μήνα: Μεταφυτέψτε ντομάτες, πιπεριές, μπάμιες και μελιτζάνες στον κήπο

Διάφορα

Οι εργασίες κηπουρικής του Μαΐου περιλαμβάνουν την προετοιμασία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων διαβίωσης για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Ανοίξτε τα παράθυρα, αφαιρέστε το σωλήνα από το αίθριο και απολαύστε τον ευχάριστο καιρό πριν φτάσει η ζέστη και η υγρασία. Ακολουθούν μερικές ακόμη ειδικές εργασίες που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα εργασιών κηπουρικής σας:

 • Παρακολουθείτε συνεχώς την πρόγνωση του καιρού για προειδοποιήσεις παγετού και προστατεύστε τα φυτά όπως χρειάζεται.
 • Δημιουργήστε ένα σπειροειδές topiary ή δοκιμάστε τις δυνάμεις σας να φτιάξετε ένα espalier.
 • Γυρίστε το σωρό κομποστοποίησης.
 • Ζιζάνια και σάπια φύλλα [3] γύρω από δέντρα και θάμνους. Αφαιρέστε τα κορόιδα.
 • Καθαρίστε τις υδρορροές από σπόρους σφενδάμου και υπολείμματα.
 • Τραβήξτε τα έπιπλα βεράντας από την αποθήκευση και αντικαταστήστε τα φθαρμένα μαξιλάρια.
 • Τοποθετήστε ένα κιόσκι ή μια οθόνη.
 • Ελέγξτε τη σχάρα αερίου. Αντικαταστήστε τα σπασμένα εξαρτήματα και αγοράστε ένα εφεδρικό δοχείο προπανίου.
Leave A Reply

Your email address will not be published.