Φροντίδα του Kaffir Lime Tree σας

0 97

Φροντίδα του Kaffir Lime Tree σας Το δέντρο Kaffir* ( Citrus hystrix ), γνωστό και ως makrut lime, καλλιεργείται συνήθως για χρήση στην ασιατική κουζίνα. Ενώ αυτό το νάνο εσπεριδοειδές, που φτάνει τα 5 πόδια (1,5 μ.) ύψος, μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους (όλο το χρόνο στις ζώνες USDA [1] 9-10), είναι το καλύτερο για εσωτερικούς χώρους. Ο ασβέστης Kaffir ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα με γλάστρες και θα ωφεληθεί από την τοποθέτηση στο αίθριο ή το κατάστρωμα, ωστόσο, το δοχείο του πρέπει να παρέχει επαρκή αποστράγγιση.

Φύλλα Kaffir Lime

Τα γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα του δέντρου Kaffir είναι αρκετά διακριτικά. Τα φύλλα του Kaffir lime μοιάζουν με δύο φύλλα ενωμένα μεταξύ τους, καθώς το ένα φαίνεται να μεγαλώνει από την άκρη του άλλου. Τα φύλλα του Kaffir lime χρησιμοποιούνται συχνότερα ως βασικό συστατικό για τον αρωματισμό πολλών ασιατικών πιάτων όπως σούπες, κάρυ και ψάρια.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα από το δέντρο ή από αποξηραμένα φύλλα. Τα φύλλα του Kaffir lime μπορούν επίσης να καταψυχθούν για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Το μάζεμα των φύλλων κάθε λίγες εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Η σύνθλιψη των φύλλων Kaffir lime θα απελευθερώσει τα αρωματικά τους έλαια, τα οποία εκπέμπουν έντονο άρωμα εσπεριδοειδών.

Σχετικά με το Kaffir Limes

Τα καφίρ λάιμ έχουν περίπου το μέγεθος των δυτικών ασβεστών. Είναι σκούρο πράσινο με ανώμαλη επιφάνεια. Προκειμένου το δέντρο Kaffir να παράγει λάιμ, φροντίστε να παρέχετε άφθονο φως για την ανθοφορία.

Δεδομένου ότι παράγουν πολύ λίγο χυμό, ο χυμός και η σάρκα του λάιμ Kaffir χρησιμοποιούνται σπάνια, αλλά η ξινή φλούδα μπορεί να τριφτεί και να χρησιμοποιηθεί για αρωματισμό πιάτων. Τα φρέσκα λάιμ Kaffir μπορούν να καταψυχθούν χρησιμοποιώντας σακούλες κατάψυξης και να χρησιμοποιηθούν όπως απαιτείται.

Τα λάιμ Kaffir έχουν επίσης πολλές οικιακές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού και της περιποίησης μαλλιών.

Τα δέντρα Kaffir lime γενικά δεν ενοχλούνται από πολλά προβλήματα παρασίτων, αλλά μπορεί να γίνουν ευαίσθητα σε ακάρεα [2] ή λέπια [3] εάν αφεθούν κοντά σε μολυσμένα φυτά.

Αν και είναι δυνατό να αναπτυχθούν δέντρα Kaffir lime από σπόρους [4] , αυτή η μέθοδος είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί. Ομοίως, τα εμβολιασμένα δέντρα τείνουν να ανθίζουν και να καρποφορούν νωρίτερα από τα σπορόφυτα.

Φροντίδα Kaffir Lime Tree

Παρά το γεγονός ότι τα δέντρα Kaffir είναι ανεκτικά σε λιγότερο από ιδανικές συνθήκες, υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται για βέλτιστη ανάπτυξη.

Οι κάφροι προτιμούν τον ήλιο σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Εάν καλλιεργείται σε εσωτερικό χώρο, κρατήστε το κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Ο ασβέστης Kaffir εκτιμά το νερό και τις κάπως υγρές συνθήκες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτό το δέντρο είναι επιρρεπές σε σήψη των ριζών [5] εάν διατηρηθεί πολύ υγρό, οπότε αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στα ποτίσματα. Η τακτική ομίχλη βοηθά στα επίπεδα υγρασίας.

Τα δέντρα Kaffir lime είναι ευαίσθητα στο κρύο και πρέπει να προστατεύονται από τον παγετό. Επομένως, αυτά τα φυτά θα πρέπει να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα εάν καλλιεργούνται έξω. Απολαμβάνουν εσωτερικές θερμοκρασίες γύρω στους 60 βαθμούς F. (16 C.) ή παραπάνω, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κλαδέψτε τη λάιμ [6] όσο είναι νεαρή για να ενθαρρύνετε τη διακλάδωση και ένα πιο θαμνώδες φυτό.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η λέξη «καφίρ» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να αναφερθεί σε μη μουσουλμάνους, αλλά αργότερα υιοθετήθηκε από λευκούς αποικιοκράτες για να περιγράψει έγχρωμους ανθρώπους ή σκλάβους. Εξαιτίας αυτού, το “Kaffir” θεωρείται σε ορισμένες περιοχές ως υποτιμητικός και προσβλητικός όρος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η αναφορά του σε αυτό το άρθρο ΔΕΝ προορίζεται να προσβάλει κανέναν, αλλά απλώς αναφέρεται στο δέντρο Kaffir για το οποίο είναι ευρέως γνωστό στη Βόρεια Αμερική.

Εμβολιασμός Lime Tree – Εκκολαπτόμενα Lime Trees To Propagation

Τα φυτά πολλαπλασιάζονται με πολλούς τρόπους είτε με σπόρο, με μοσχεύματα ή με εμβολιασμό. Τα δέντρα ασβέστη [1] , τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν από μοσχεύματα σκληρού ξύλου [2] , γενικά πολλαπλασιάζονται από εκκολαπτόμενο δέντρο ή εμβολιασμό οφθαλμών.

Ο εμβολιασμός ενός δέντρου ασβέστη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκβλάστησης είναι εύκολο να γίνει, αφού ξέρετε πώς. Ας δούμε τα βήματα για τις εκκολαπτόμενες λειμώνες.

Βήματα για το εκβλάστημα ενός δέντρου

  1. Πότε πρέπει να γίνει εμβολιασμός δέντρων με ασβέστη – Ο εμβολιασμός δέντρων με ασβέστη γίνεται καλύτερα στις αρχές της άνοιξης. Αυτή τη στιγμή ο φλοιός του δέντρου είναι αρκετά χαλαρός ώστε να επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό του μπουμπουκιού από το μητρικό φυτό και δεν θα υπάρχει καμία ανησυχία για παγετό ή πρόωρη ανάπτυξη του μπουμπουκιού ενώ επουλώνεται.
  2. Επιλέξτε το υποκείμενο και το φυτό βλεφαρίδας για εμβολιασμό δέντρων ασβέστη – Το υποκείμενο για εκκολαπτόμενους λειμώνες πρέπει να είναι μια ποικιλία εσπεριδοειδών που τα πάει καλά στην περιοχή σας. Τα ξινά πορτοκαλιά ή τα ακατέργαστα λεμόνια είναι τα πιο κοινά, αλλά οποιαδήποτε ανθεκτική ποικιλία εσπεριδοειδών θα είναι χρήσιμη για το υποκείμενο όταν μπουμπούκια εμβολιάζει μια λάιμ. Το υποκείμενο φυτό πρέπει να είναι νεαρό, αλλά τουλάχιστον 12 ίντσες (31 εκ.) ύψος. Το φυτό μπουμπουνόξυλο θα είναι το φυτό από το οποίο θα εκκολαφθείτε μια λάιμ.
  3. Προετοιμάστε το υποκείμενο για το δέντρο βλαστών – Όταν βλαστάρετε ένα δέντρο, θα χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό, καθαρό μαχαίρι για να κόψετε το υποκείμενο περίπου 6 ίντσες (15 εκ.) πάνω από τη γραμμή της ρίζας. Θα φτιάξετε ένα «Τ» μήκους 1 ίντσας (2,5 εκ.), έτσι ώστε δύο τριγωνικά πτερύγια φλοιού να μπορούν να ξεφλουδιστούν. Καλύψτε την τομή με ένα υγρό πανί μέχρι να είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε το μπουμπούκι. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το τραύμα του υποκείμενου υγρό μέχρι να ολοκληρώσετε τον εμβολιασμό μιας λάιμς.
  4. Πάρτε μπουμπούκι από το επιθυμητό δέντρο ασβέστη – Επιλέξτε ένα μπουμπούκι (όπως σε ένα πιθανό μπουμπούκι βλαστών, όχι ένα μπουμπούκι ανθέων) από την επιθυμητή ασβέστη για να το χρησιμοποιήσετε ως μπουμπούκι για την εκβλάστηση του δέντρου. Με ένα κοφτερό, καθαρό μαχαίρι κόψτε μια φέτα 1 ίντσας (2,5 εκ.) του φλοιού με το επιλεγμένο μπουμπούκι στο κέντρο. Εάν το μπουμπούκι δεν μπει αμέσως στο υποκείμενο, τυλίξτε το προσεκτικά σε μια υγρή χαρτοπετσέτα. Το φυτόξυλο δεν πρέπει να στεγνώσει πριν τοποθετηθεί στο υποκείμενο.
  5. Τοποθετήστε το μπουμπούκι στο υποκείμενο για να ολοκληρώσετε τον εμβολιασμό της λάιμης – Διπλώστε πίσω τα πτερύγια του φλοιού στο υποκείμενο. Τοποθετήστε τη λωρίδα του μπουμπουκιού στο γυμνό σημείο ανάμεσα στα πτερύγια, βεβαιωθείτε ότι δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε ο οφθαλμός να αναπτυχθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Διπλώστε τα πτερύγια πάνω από τη λωρίδα του μπουμπουκιού, καλύπτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της λωρίδας, αλλά αφήνοντας το ίδιο το μπουμπούκι εκτεθειμένο.
  6. Τυλίξτε το μπουμπούκι- Στερεώστε το μπουμπούκι στο υποκείμενο χρησιμοποιώντας ταινία εμβολιασμού. Τυλίξτε σφιχτά τόσο πάνω όσο και κάτω από το υποκείμενο, αλλά αφήστε το μπουμπούκι εκτεθειμένο.
  7. Περιμένετε ένα μήνα – Θα ξέρετε μετά από ένα μήνα εάν η εκβλάστηση του ασβέστη είναι επιτυχής. Μετά από ένα μήνα, αφαιρέστε την ταινία. Εάν ο οφθαλμός είναι ακόμα πράσινος και παχουλός, το μόσχευμα ήταν επιτυχές. Εάν ο οφθαλμός έχει συρρικνωθεί, θα χρειαστεί να προσπαθήσετε ξανά. Εάν το μπουμπούκι πήρε, κόψτε το στέλεχος του υποκείμενου 2 ίντσες (5 εκ.) πάνω από το μπουμπούκι για να αναγκάσετε τον οφθαλμό να ξεφυλλίσει.

Λόγοι και διορθώσεις για το δέντρο Lime που δεν παράγει άνθη ή καρπούς

Όταν ένα όμορφο δέντρο λάιμ δεν παράγει άνθη και καρπούς, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται υγιές, ένας ιδιοκτήτης δέντρου ασβέστη μπορεί να αισθάνεται αδιάφορος για το τι να κάνει. Είναι προφανές ότι το δέντρο δεν είναι δυστυχισμένο, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι αρκετά χαρούμενο για να παράγει άνθη. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα μπορούσαν να το προκαλούν. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πληροφορίες του δέντρου ασβέστη.

Λόγοι και διορθώσεις για ένα δέντρο Lime που δεν παράγει άνθη ή καρπούς

Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχουν άνθη ή καρποί λάιμ:

Ανάγκη για λίπανση ασβέστη

Η σωστή φροντίδα των δέντρων ασβέστη [1] προϋποθέτει ότι το δέντρο του ασβέστη παίρνει ένα ομοιόμορφο μείγμα θρεπτικών συστατικών. Η έλλειψη ορισμένων ειδών θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα δέντρο λάιμ να μην παράγει άνθη και φρούτα. Η λίπανση των δέντρων ασβέστη σημαίνει ότι πρέπει να λάβουν καλή ποσότητα αζώτου [2] καθώς και φωσφόρου [3] και περιστασιακή ενίσχυση του επιπέδου οξύτητας του εδάφους. Κατά τη λίπανση των δέντρων ασβέστη, ο φώσφορος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το φυτό που παράγει άνθη.

Δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα

Μία από τις ελάχιστα γνωστές πληροφορίες για το δέντρο ασβέστη είναι ότι τα δέντρα χρειάζονται περισσότερη θερμότητα για να ενθαρρύνονται να ανθίσουν από τα άλλα ξαδέρφια τους εσπεριδοειδή. Εάν η λάιμ σας δεν παράγει άνθη φέτος, αλλά έκανε πέρυσι, ελέγξτε τη μέση θερμοκρασία και την ανάπτυξη των γύρω αντικειμένων σκιάς, όπως δέντρα και νέες κατασκευές. Αν ήταν πιο δροσερό φέτος από πέρυσι ή αν νέα αντικείμενα σκιάς μπλοκάρουν τον ήλιο, ίσως αυτός είναι ο λόγος που η λάιμ δεν παράγει άνθη. Το να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο της ασβέστης λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο ήλιο, ίσως με ανακλαστήρες φωτός, θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Κλάδεμα των λεμονιών

Πολλές φορές, κατά τη φροντίδα των δέντρων, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να κλαδέψουν το δέντρο [4] για να το διατηρήσουν όμορφο. Εάν αυτό δεν εκτελεστεί ακριβώς σωστά, μπορεί να κόψετε κατά λάθος τα άνθη. Οι ασβέστης παράγουν μπουμπούκια στις άκρες των κλαδιών τους και το κλάδεμα τους μπορεί να κάνει ένα δέντρο να μην παράγει άνθη την επόμενη χρονιά.

Ακατάλληλη αποστράγγιση ή πότισμα

Εάν φροντίζετε τα δέντρα ασβέστη, πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζονται σωστή αποστράγγιση και σταθερή υγρασία για να ευδοκιμήσουν. Εάν το δέντρο είναι πολύ υγρό, θα ρίξει πρώτα τα άνθη του και μετά θα ρίξει τα φύλλα του. Αν η λάιμ ποτίζεται ανομοιόμορφα, δεν θα βγάλει άνθη και τελικά θα ρίξει τα φύλλα της.

Απλώς συμβαίνει

Μερικές φορές μια λάιμ θα σταματήσει ανεξήγητα να παράγει άνθη για ένα χρόνο. Μπορεί να είναι κάποιο μικρό περιβαλλοντικό άγχος που λειτουργεί από μόνο του ή απλώς το δέντρο να διατηρεί ενέργεια για το επόμενο έτος. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα όπου μπορείτε και μετά περιμένετε ένα χρόνο για να δείτε αν το δέντρο σας αναπηδά.

Συμβουλές Lime Tree: Care Of Lime Trees

Τα φρούτα λάιμ έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό ώθησε πολλούς οικιακούς κηπουρούς να φυτέψουν μια δική τους λάιμ. Είτε ζείτε σε μια περιοχή όπου οι ασβέστης μπορούν να αναπτυχθούν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο είτε εάν πρέπει να καλλιεργήσετε το δέντρο σας σε δοχεία, η καλλιέργεια λάιμς μπορεί να είναι ικανοποιητική και διασκεδαστική. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να φυτέψετε ένα δέντρο λάιμ και θα εξετάσουμε μερικές συμβουλές δέντρων με ασβέστη.

Πώς να φυτέψετε ένα δέντρο Lime

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν ένα δέντρο λάιμ από ένα τοπικό φυτώριο αντί να το καλλιεργήσουν από σπόρους (αν και είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν από σπόρους [1] ). Μόλις αγοράσετε το δέντρο σας, θα πρέπει να το φυτέψετε. Τα βήματα για το πώς να φυτέψετε μια λάιμ είναι σχεδόν τα ίδια είτε σκοπεύετε να τη φυτέψετε στο έδαφος είτε σε ένα δοχείο.

Πρώτα , όταν καλλιεργείτε λάιμ, βεβαιωθείτε ότι εκεί που θα φυτευτεί η λάιμ σας θα έχει άφθονο ήλιο. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια τοποθεσία που έχει νότιο ήλιο.

Δεύτερον , βεβαιωθείτε ότι η αποστράγγιση είναι εξαιρετική. Εάν δεν προσέχετε καμία άλλη άκρη δέντρου, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό. Η καλλιέργεια ασβέστη σε έδαφος που δεν έχει εξαιρετική αποστράγγιση θα σκοτώσει το δέντρο σας. Τροποποιήστε το έδαφος για να βελτιώσετε την αποστράγγιση για να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας δεν θα εκτεθεί ποτέ σε λιμνάζοντα νερά. Εάν φυτεύετε στο έδαφος, βεβαιωθείτε ότι το χώμα γύρω από το δέντρο είναι λίγο ψηλότερα από το έδαφος έξω από την τρύπα φύτευσης για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση νερού γύρω από το δέντρο φύτευσης.

Τρίτον , όταν γεμίζετε την τρύπα ή το δοχείο, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι σταθερά στη θέση του γύρω από τη σφαίρα της ρίζας. Εάν δημιουργηθεί ένας θύλακας αέρα, το δέντρο θα πεθάνει. Τραβάτε συνεχώς το χώμα ή ποτίζετε το χώμα κάθε λίγες ίντσες (7,5 έως 12,5 εκ.) ενώ γεμίζετε.

Συμβουλές περιποίησης Lime Tree

Η φροντίδα των δέντρων ασβέστη είναι αρκετά απλή αφού ξέρετε πώς να φυτέψετε μια λάιμ. Μερικές συμβουλές για τη φροντίδα του λάιμ περιλαμβάνουν:

  • Ποτίστε σταθερά – Οι λάιμ θα πέσουν τα φύλλα τους [2] εάν αφεθούν στεγνά για πολύ καιρό. Τούτου λεχθέντος, το πολύ πότισμα θα τα σκοτώσει επίσης. Η καλύτερη φροντίδα των δέντρων των λεμονιών σημαίνει ότι ποτίζετε με συνέπεια αλλά όχι με εμμονή.
  • Λιπαίνετε συχνά – Οι λάιμ είναι βαριές τροφοδότες. Θα εξαντλήσουν γρήγορα το χώμα γύρω τους, στο έδαφος ή σε ένα δοχείο. Φροντίστε να λιπάνετε κάθε λίγους μήνες με λίπασμα ή λίπασμα πλούσιο σε άζωτο [3] .
  • Διατηρήστε τα ζεστά – Τα δέντρα λάιμς δεν μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες πολύ κάτω από 50 βαθμούς F. (10 C.). Κρατήστε τα δέντρα σε μέρος όπου δεν κάνει πιο κρύο από 50 βαθμούς F. (10 C.) διαφορετικά θα πεθάνουν.
Leave A Reply

Your email address will not be published.